Om die tijd begint in Rotterdam-Crooswijk de uitvaartplechtigheid ter nagedachtenis aan de 31-jarige Moreno de Leeuwe. Hij laat een vrouw en twee kinderen na. Hij werkte al tien jaar bij Kramer. Bij de plechtigheid zullen naar verwachting honderden collega’s van de Kramer-groep en van andere bedrijven aanwezig zijn.

Empty carrier

Volgens topman André Kramer is hij op de terminal overrreden door een zogenoemde empty carrier, een rijdend hefwerktuig voor het transport van lege containers. De Arbeidsinspectie en de Zeehavenpolitie doen onderzoek naar de toedracht van het noodlottige ongeval. Kramer kan nog niet zeggen of de protocollen voor het verkeer en het containertransport op de terminal worden aangepast.

Volgens André Kramer is het medeleven van de havengemeenschap groot. ‘Alle containerterminals op de Maasvlakte onderbreken het werk zaterdagmorgen voor twee minuten’, zegt hij. Dat zijn behalve de Kramer-groep zelf, ECT Delta, Euromax, APMT 1 en 2 en Rotterdam World Gateway. Ook andere bedrijven sluiten zich aan, waaronder roeiersvereniging KVRE. Overal waar vlaggen hangen, gaan die halfstok.

U las zojuist één van de gratis premium artikelen

Onbeperkt lezen? Sluit nu een abonnement af

Start abonnement