Dit meldt Maritime Bulletin, dat dagelijks berichtgeving over incidenten op zee verzorgt. Het zou gaan om negentien bemanningsleden, van wie er achttien de Indiase nationaliteit hebben en een de Turkse. De ‘Nave Constellation’ vaart onder de vlag van Hongkong en heeft 297.000 ton draagvermogen.

Laag vrijboord

Volgens Maritime Bulletin werd de tanker dinsdag om 18.30 uur overvallen, enkele uren nadat deze bij de Bonny Offshore Terminal bij Port Harcout met bestemming India was vertrokken. Omdat het schip beladen was, had het een laag vrijboord, waardoor de piraten relatief eenvoudig aan boord konden komen.

Volgens een verklaring van rederij Navios en Anglo-Eastern Tanker Management in Hongkong is het schip na de overval met zeven resterende bemanningsleden met hoge snelheid naar een veilige haven in westelijke richting gedirigeerd.

Zesde incident

Volgens Dryad Global, dat onder meer bewapende beveiligers aan scheepvaartbedrijven levert, is het dit jaar al het zesde incident in deze regio. De groep denkt dat het om een goed toegeruste groep piraten gaat, die over een of meer moederschepen beschikt en die precies weet waar en wanneer ze toe moet slaan.