Het complex heeft een opslagcapaciteit van 7.500 vierkante meter, verdeeld over twee niveaus. Het onderste niveau telt zestien laaddocks. Volgens directeur Contractlogistiek Mark Mulder is de ingebruikneming een belangrijke stap in de plannen van het bedrijf om handelsstromen in heel Europa te faciliteren.

Het complex aan de Wolgaweg wordt gehuurd van de David Hart Group en ligt op tien minuten rijden van de ferryterminal van moederbedrijf P&O Ferries. Het centrum dient vooral ter ondersteuning van de divisie contractlogistiek.

Tekst loopt door onder afbeelding.

P&O Ferrymasters noemt de aankondiging ‘de laatste stap in het programma om haar dienstenaanbod in West-Europa te verbeteren’. In dat kader heeft het bedrijf een paar maanden geleden al nieuwe intermodale diensten tussen Rotterdam en Duisburg enerzijds en Boedapest en Turkije anderzijds geïntroduceerd. Overigens voegt een woordvoerder eraan toe dat er vergevorderde plannen zijn om op andere locaties soortgelijke centra in gebruik te nemen.

Het bedrijf bedient twintig ‘strategische locaties’ en onderhoudt met een vloot van vijfduizend trailers en containers diensten via weg, spoor en zee in dertien Europese landen. Moederbedrijf P&O Ferries onderhoudt met ruim twintig veerdiensten acht routes tussen Groot-Brittannië, Frankrijk, Noord-Ierland, Ierland, Nederland en België en vervoert jaarlijks zo’n 2,3 miljoen trailers en containers.