Antwerpen wordt ook de hoofdzetel van het bedrijf, ten nadele van Amsterdam. In Antwerpen beheert Euroports zes terminals. In de suikerterminal investeerde het 27 miljoen, de twee nieuwe magazijnen zijn goed voor 25 miljoen.

Momenteel is de suikerterminal van Euroports de grootste onafhankelijke dergelijke terminal in Europa. Antwerpen is ook veruit de zoetste haven: meer dan de helft van de Europese export van bietsuiker verloopt via Antwerpen.

Het eerste nieuwe magazijn is bestemd voor Zimmer Staal uit Lier, dat staal bewerkt voor de bouw- en autosector. In het tweede magazijn zal Euroports meststoffen opslaan voor twee grote, nog niet nader genoemde producenten.

Groente

Het onderhandelt ook over een nieuw, groot contract voor de groentesector. Dat zou ook in extra investeringen moeten uitmonden. Dit initiatief sluit mooi aan bij de bestaande activiteiten voor fruitopslag. Het grote verschil is dat het fruit wordt ingevoerd en de groenten uitgevoerd. België is een grote uitvoerder van gekoelde groenten en aardappelen, maar momenteel zit de logistiek ervan nog bij talrijke kleine spelers.

De voorbije vier jaar besteedde Euroports 40% van zijn investeringsbudget aan zijn Belgische terminals in Antwerpen, Gent en Luik. Vorig jaar stapten de Belgische overheidsinvesteringsbedrijven PMV en FPIM als minderheidsaandeelhouders mee in het kapitaal. De overige aandelen (53%) zijn in het bezit van Monaco Resources Group.