Volgens Broekman boekte de divisie Breakbulk Terminals een omzetstijging van 5% en een sterke winstgroei als gevolg van de investeringen in vaste activa. Daarbij ging het onder meer om uitbreidingen in loodsen en verbeteringen in operationele efficiëntie. Daarnaast kende de All-Weather Terminal een goede bezetting.

Overname VLS-Group

Met een gestage omzetgroei in alle internationale vestigingen en een verbetering van het bruto resultaat van 30%, presteert de divisie Forwarding & Shipping volgens Broekman beter dan de markt. Groei was er onder meer bij de Indiase en Poolse filialen.  De scheepvaartdiensten van Broekman Shipping leverden volgens het bedrijf ‘een belangrijke bijdrage’ aan het groepsresultaat .

De divisie Warehousing & Distribution zette de stijgende lijn van 2017 voort. Toen groeide de omzet met 16%, vorig jaar met 18%. Het bruto resultaat (ebitda) groeide met ‘dubbele cijfers’.  Ook de de acquisitie van de opslag- en afvulfaciliteiten van de VLS-Group in de Benelux leverde een positieve bijdrage aan het resultaat.