Beide partijen zijn gevestigd op het bedrijventerrein De Flammert in de Limburgse plaats Nieuw-Bergen. vSdV heeft zijn hoofdvestiging echter in het Noord-Hollandse Zwaagdijk. Daarnaast beschikt het bedrijf over een locatie in Spanje.

Verlies

Over de reden van de overname hebben beide partijen besloten weinig te zeggen. Wel is duidelijk geworden dat het met Franken niet goed ging. In 2016 maakte het bedrijf zo’n twee ton verlies en het jaar daarop was dat zelfs gestegen naar bijna een half miljoen. Dat meldt dagblad De Limburger. Klanten zijn inmiddels op de hoogte gebracht van de overname.

Franken Transport heeft een personeelsbestand van 170 man en een wagenpark van honderd trucks. Het is in 1935 opgericht en levert onder meer aan diverse supermarktketens. Van Straalen en de Vries is met zo’n 550 werknemers ruim driemaal zo groot. De omzet kwam in 2017 uit op 37 miljoen euro.