Volgens voorzitter Steven Lak ‘is het signaal aan het bedrijfsleven dat voorbereidingen voor de Brexit nodig zijn, geland’. Hij overhandigt vandaag de ‘Brexit whitepaper voor ondernemers’ van de organisatie aan de Brexit-rapporteurs van de Tweede Kamer, Anne Mulder (VVD), Pieter Omtzigt (CDA) en Lodewijk Asscher (PvdA).

Brexit-wet

Volgens de eerste ‘komt het signaal vanuit de ondernemersvereniging geen minuut te vroeg’. Hij wees erop dat de Kamer een jaar geleden al waarschuwde dat overheid en bedrijfsleven zich moesten voorbereiden op een mogelijke chaotische harde Brexit. ‘Dat doemscenario is helaas nog steeds niet van tafel. Gelukkig hebben we met de Brexit-wet en extra douaniers en inspecteurs bij de NVWA goede eerste stappen gezet’, aldus Mulder.

Volgens Lak wordt de Brexit whitepaper ‘Veertig acties om vandaag mee te starten’ steeds vaker gedownload. ‘Daarnaast merken onze mensen in het veld en aan de telefoon dat de vraag naar informatie over de gevolgen van de Brexit stevig toeneemt’, zegt de Evofenedex-voorzitter.