Het gaat om Metaal Transport, Broekman Project Services, J.C. Meijers en RHB/Rotterdams Havenbedrijf. Die gaan de komende drieënhalf jaar onderling twaalf hectare bedrijfsterrein en 1.155 meter kade uitruilen. HbR spreekt van een ‘vernuftig doorschuifplan’ dat er vooral op gericht is om de breakbulk-sector een nieuwe impuls te geven.

Breakbulk hub

Volgens Emile Hoogsteden, directeur Containers, Breakbulk en Logistiek van HbR, kan Rotterdam dankzij deze impuls uitgroeien tot dé breakbulk hub van Europa. De herontwikkeling is mogelijk geworden doordat het empty depot van MRS van de Waalhaven naar het shortsea cluster in de Eemhaven (voormalig ECT Home) is verhuisd. In totaal gaat het om zeven doorschuif-operaties.

Metaal Transport, dat onder meer staal en andere metalen behandelt, krijgt de beschikking over een nieuw stuk terrein van 90.000 vierkante meter aan de Droogdokweg aan de westkant van de Waalhaven. Het bedrijf bouwt daarop een loods van 25.000 vierkante meter. Directeur Willem-Jan de Geus verwacht in de nieuwe constellatie veel efficiënter te kunnen opereren.