Daarmee kan de Amsterdamse brandstofleverancier schepen vanaf het water van LNG voorzien. Het bedrijf levert via de landkant al wekelijks vloeibaar aardgas aan schepen van Samskip-dochter Nor Lines. Dat meldt Havenbedrijf Rotterdam, dat het overschakelen van stookolie en diesel op LNG als scheepsbrandstof stimuleert.

Titan beschikt sinds twee maanden over een locatie op de City Terminal aan de Prins Willem Alexanderhaven, waar schepen het vloeibare aardgas kunnen tanken. Dat wordt nu nog per tankwagen aangevoerd. Titan heeft Kooiman Marine Group in Zwijndrecht vorig jaar opdracht gegeven voor de bouw van het drijvende LNG-tankstation..

De Nor Lines-schepen ‘Kvitnos’ en ‘Kvitbjorn’ varen in een veertiendaagse dienst op veertien Noorse havens, waaronder Trondheim, Tromsø en Bergen. Het zijn multi-purpose schepen met 1.500 meter rijbaan voor ro/ro-lading, een containercapaciteit van 122 containers en een kraan van tachtig ton.