‘Het H2EnergyLab is een opleidings- en testcentrum waar productie, transport en toepassing van waterstof op een betaalbare schaal kan worden getest. Rotterdam kan met haar havengebied en stad met de vele waterstofgebruikers snel verder groeien als hotspot voor waterstof, nationaal en internationaal’, meldt de hogeschool.

Havenbedrijf Rotterdam

Het H2EnergyLab is opgezet door RDM Centre of Expertise van Hogeschool Rotterdam in samenwerking met Havenbedrijf Rotterdam en bedrijven als DEOdrive en Ennology. ‘Het lab is de enige plek in Nederland waar kennis van waterstoftechnologie met een breed publiek wordt gedeeld en gedemonstreerd’, aldus de hogeschool.

De aanwezige meetapparatuur biedt mogelijkheden voor analyse van bijvoorbeeld de efficiëntie van waterstoftechnologie. De toepassing van de technologie wordt daarnaast concreet gedemonstreerd; door waterstof aangedreven voer- en vaartuigen laten iedereen de werking van deze schone technologie ervaren.

Het H2EnergyLab is onderdeel van de Innovation Connector. De ontwikkeling van dit Innovation Connector is mede mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Europese Unie.