Het depot beslaat 12.000 vierkante meter en kan 6.800 pakketten per uur verwerken, een groei van 225% vergeleken met het oude sorteerdepot, aldus de pakketvervoerder. Het nieuwe pand is tevens het grootste pakketcentrum van UPS in Nederland.

‘We zien een groeiende vraag naar onze diensten van klanten in het hart van Nederland, met name in de detailhandel- en B2C-segmenten’, aldus landenmanager Tim Helsen van UPS Nederland.

Er werken meer dan 240 mensen in het nieuwe pand van UPS en het bedrijf verwacht in het komende jaar extra banen toe te voegen. Er is daarnaast ruimte voor meer dan 120 bestelwagens, een verdubbeling vergeleken met het oude filiaal in Utrecht.

De nieuwe UPS-vestiging in Utrecht is onderdeel van een Europees investeringsplan van UPS van twee miljard euro. Daarbij wordt het netwerk van UPS in Europa verder uitgebouwd tot 2019. Eind 2017 kondigde de Amerikaanse koerier aan om een nieuw groot  sorteer- en bezorgcentrum voor pakketten in Eindhoven te bouwen voor 130 miljoen euro. Dat zal straks de prille rol van de Utrechtse depot overnemen als het grootste pakketcentrum van UPS in Nederland.