EGS, onderdeel van Hutchison Ports ECT Rotterdam, reed al op München, Neurenberg en Stuttgart. Volgens het bedrijf zit de vraag naar spoorvervoer tussen Zuid-Duitsland en de ‘Westhavens’ duidelijk in de lift. Traditioneel heeft de haven van Hamburg een zeer sterke positie in die markt.

Doorverbinding

In Rotterdam worden alle deepsea terminals op de Maasvlakte aangelopen en doorverbinding naar Antwerpen is mogelijk, aldus EGS. Volgens het bedrijf is de dienst een aantrekkelijk alternatief, omdat Rotterdam voor veel diensten, met name die op Azië, eerste of laatste aanloophaven is, wat voor korte transittijden zorgt.

In Regensburg wordt de Duss Terminal Regensburg-Ost aangelopen, die vlakbij een grote fabriek van BMW ligt. Er wordt gestart met twee treinen per week heen en terug. Het totaal aantal vertrekken van EGS tussen Rotterdam en Zuid-Duitsland komt hiermee op 22 per week. Bij een toenemende vraag wordt de frequentie verder verhoogd, belooft het bedrijf.