Lineas ook vanaf Moerdijk naar Antwerpen

Spoorgoederenvervoer

De Belgische spooroperator Lineas begint een shuttledienst tussen Moerdijk en en Antwerpen met drie vertrekken per week.

Volgens het bedrijf komt de frequentie van het vrachtvervoer tussen Antwerpen en de Rotterdamse regio daarmee op acht wekelijkse rondritten. De treinen rijden in Antwerpen naar de Main Hub, het hart van Lineas’ zogenoemde Green Xpress Network, dat zich over vrijwel heel Europa uitstrekt.

Lineas is de voortzetting van de goederentak van de Belgische nationale spoorvervoerder NMBS, die vijf jaar geleden werd geprivatiseerd en in handen kwam van investeerder Argos. Sindsdien heeft het bedrijf in hoog tempo nieuwe verbindingen geopend. De groep werd daarvoor vorig jaar onderscheiden met de European Railway Award.

Lineas ook vanaf Moerdijk naar Antwerpen | NT

Lineas ook vanaf Moerdijk naar Antwerpen

Spoorgoederenvervoer

De Belgische spooroperator Lineas begint een shuttledienst tussen Moerdijk en en Antwerpen met drie vertrekken per week.

Volgens het bedrijf komt de frequentie van het vrachtvervoer tussen Antwerpen en de Rotterdamse regio daarmee op acht wekelijkse rondritten. De treinen rijden in Antwerpen naar de Main Hub, het hart van Lineas’ zogenoemde Green Xpress Network, dat zich over vrijwel heel Europa uitstrekt.

Lineas is de voortzetting van de goederentak van de Belgische nationale spoorvervoerder NMBS, die vijf jaar geleden werd geprivatiseerd en in handen kwam van investeerder Argos. Sindsdien heeft het bedrijf in hoog tempo nieuwe verbindingen geopend. De groep werd daarvoor vorig jaar onderscheiden met de European Railway Award.