De aanvraag is een klap voor de modal shift-sector in het Alpenland. Blijkens de stukken is er door het bedrijf bij de rechtbank geen verzoek ingediend voor een reorganisatie en gooit de directie de handdoek in de ring. Het is onduidelijk of de huidige coronacrisis de directe reden is voor de aanvraag.

3 miljoen euro schuld

Het bedrijf laat in ieder geval bij de 63 schuldeisers een totale vordering achter van ruim 3 miljoen euro. De aanvraag zal eind juli door de rechtbank worden behandeld.

Directeur-eigenaar Wolfgang Tomassovich van IMS Cargo zegt in een toelichting dat de aanvraag alleen geldt voor IMS Cargo Austria en dat de activiteiten van de zusterbedrijven IMS-Interhome Systems Speditions- und Transport buiten het faillissement blijven.

Ook de zusterbedrijven in Duitsland, Slowakije en Hongarije worden gecontinueerd, heet het. Tevens houdt dochterbedrijf en wegvervoerder JKT uit Würnitz de poorten open.