Door de uitbraak van het coronavirus begin dit jaar in de Chinese provincie Hubei, waarin ook de fabrieksstad Wuhan ligt, daalde het spoorvervoer tussen het Verre Oosten en Europa drastisch. Nu in China de eerste tekenen van herstel zichtbaar worden en steeds meer regio’s weer ‘open gaan’, neemt ook het treinvervoer weer toe.

Zo werd eind vorige maand duidelijk dat zelfs vanuit de zwaarst getroffen Chinese stad, Wuhan, weer een trein richting Europa is vertrokken. Tegen Duitse media zegt DB Cargo dat het spoorvervoer over de Nieuwe Zijderoute weer bijna op het niveau is van voor de corona-uitbraak.

Duisburg

Ook de havenbeheerder in Duisburg, Duisport, meldde eind vorige maand al dat het tussen de 35 en 40 treinen per week ontvangt uit China, wat overeenkomt met het aantal voor de coronacrisis.

DB Cargo voegt er wel aan toe, dat het vooral gaat om treinen vanuit China naar Europa. De andere kant op is het vervoer juist sterk gereduceerd, omdat nu in Europa het virus toeslaat.