Ook tussen Neuss in Duitsland en het Zwitserse Frenkendorf gaan vaker treinen rijden. Het aantal retourritten tussen Frenkendorf bij Basel en de Duitse hub in Neuss gaat van drie naar zes per week. Daarmee ontstaat vanaf 16 december een dagelijkse dienst van maandag tot en met zaterdag.

De directe trein naar Antwerpen gaat een tussenstop maken in Neuss. De hub Neuss gaat ook de dienst tussen Zwitserland en Rotterdam bedienen, ter vervanging van de bestaande directe verbinding. In lijn daarmee gaat Schweizerzug Niederglatt en Neuss twee keer per week rechtstreeks bedienen met doorverbindingen naar Antwerpen en Rotterdam.

Geen prijsverschil

De nieuwe verbinding bedient in Antwerpen de MPET-terminal aan het Deurganckdok, kaai-1742. Volgens Schweizerzug ‘profiteren klanten van dagelijkse verbindingen met de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen, zonder extra toeslagen’. Volgens de spooroperator is er geen prijsverschil tussen het transport van en naar Frenkendorf en Niederglatt.