TX, onderdeel van Ferrovie dello Stato, presenteerde onlangs plannen voor zo’n verbinding voor het spoorvervoer van onder meer wissellaadbakken en trailers. Daarbij werden ook de systemen Nirkrasa en Roadraillink voor snelle overslag van deze ladingdragers van en op de trein getoond.

Versterken

Het bedrijf, ook met verscheidene spoordiensten actief tussen de Europese westhavens en het noorden, midden en zuiden van Europa, zegt de verbindingen tussen West- en Oost-Europa te willen versterken. Sinds april kent TX al wel een dienst voor trailers tussen Keulen en het Roemeense Curtici, met vijf rondreizen per week.

TX werd in 1999 opgericht als zelfstandige spooroperator. Het bedrijf beschikt over dochterbedrijven in Zwitserland, Oostenrijk, Denemarken en Zweden en over vestigingen of vertegenwoordigingen in Nederland en Italië. In 2017 werd het overgenomen door Mercitalia, een dochter van de Italiaanse staatsspoorwegmaatschappij Ferrovie dello Stato.