Daartoe gaan Cabooter en de Limburgse overheidsontwikkelingsmaatschappij LIOF samenwerken met de China Investment Promotion Agency (CIPA). In Venlo moet er een Sino Europe Logistics Park Venlo Region komen.

Nieuwe Zijderoute

Doel is dat Chinese bedrijven in toenemende mate hun handel met Nederland over het spoor, de zogenoemde Nieuwe Zijderoute, via Venlo laten verlopen. Cabooter wijst erop dat het goede verbindingen met de zeehavens van Rotterdam en Antwerpen onderhoudt, via welke een belangrijk deel van de West-Europese markt kan worden bereikt. Ook zijn er goede verbindingen met luchthavens als Schiphol en Maastricht Aachen Airport.

Op Trade Port Noord in de Noord-Limburgse stad werkt Cabooter aan de grootste binnenlandse spoorterminal van Nederland, waar uiteindelijk twintig goederentreinen per dag kunnen worden behandeld.

Peter Caboel van Cabooter is één van de sprekers op de European Silk Road Summit op 26 en 27 november in Venlo. Meer informatie over dit evenement, zoals het programma, sprekers, informatie over de site visits en de registratiepagina zijn te vinden via www.silkroadsummit.eu