Dat zegt UTCL ERA, waarbij ERA staat voor Eurasian Rail Alliance. Het is een combinatie van spoormaatschappijen in Wit-Rusland, Rusland en Kazachstan, de drie landen die schakels zijn in de noordelijke nieuwe Zijderoute over het spoor.

Bij het spoorvervoer tussen Europa en China moet aan de grens tussen Polen en Wit-Rusland van spoorbreedte worden gewisseld. UTCL ERA doet dit bij de Poolse grensplaats Malascewicze. Een proefrit tussen Luxemburg en Chengdu begon 5 april, kwam op 10 april aan bij de Wit-Russische grensplaats Brest-Vostochiy en bereikte naar verluidt op 15 april de grens tussen Kazachstan en China, waarmee de reis was voltooid.

57 geregelde diensten

UTLC verzorgt het vervoer over het breedspoor tussen Polen en China. De organisatie zegt inmiddels 57 geregelde diensten te onderhouden, waarbij gebruik wordt gemaakt van operators. De diensten verbinden zestien Europese steden met bestemmingen in de Chinese Volksrepubliek.

Vorig jaar nam het spoorvervoer onder beheer van UTLC met ruim een derde toe tot 350.000 teu. De eerste trein tussen Luxemburg en Chengdu had 41 containers aan boord (45-voeters) met onder meer wijn en textiel.