Crossrail was sinds eind 2014 eigendom van het Duitse Rhenus en is behalve in België actief in het Duitse railgoederenvervoer. Rhenus wil zich terugtrekken uit het spoorvervoer na een aantal slechte jaren.

Het Duitse logistiek concern is ook nog aandeelhouder (50%) in het Oostenrijkse spoorbedrijf LTE Logistics & Transport. De verwachting is dat het voor dat belang ook een koper zoekt.

Omzet

De overname van Crossrail, die nog moet worden goedgekeurd door de mededingingsautoriteiten, gaat met terugwerkende kracht in vanaf januari van dit jaar. Een overnameprijs is niet bekendgemaakt door de partijen.

BLS Cargo haalt ongeveer een derde van de omzet uit het goederenvervoer van en naar België op de zogeheten Noord-Zuid-spoorcorridor en schakelde Crossrail al twee jaar in als onderaannemer op de route. Crossrail telt 180 medewerkers en behaalde een jaarlijkse omzet van 70 miljoen euro.