De Britse werkmaatschappij van het Duitse DB Cargo is een samenwerking aangegaan met wegvervoerder Maritime Transport (MT), dat de exploitatie van de terminals in Manchester (Trafford Park) en West Yorkshire (Wakefield) overneemt van DB Cargo UK.

Investeren

MT heeft zich verplicht om te investeren in overslagmaterieel en terreinverharding, teneinde het overslagproces te verbeteren. In ruil daarvoor krijgt de wegvervoerder toegang tot het huidige klantenbestand van de diensten van DB Cargo op Felixstowe and Southampton. De laatste zet de overige intermodale activiteiten in het Verenigd Koninkrijk zelf voort, met inbegrip van de belangrijkste stromen van en naar Schotland.

De Britse transporteur heeft een nieuwe divisie, Maritime Intermodal, opgericht voor het beheer van de nieuwe activiteiten. Dat gaat in eerste instantie om vier diensten vanuit Felixstowe and Southampton. De bedoeling is om het aanbod van intermodale diensten verder uit te breiden.