Ook het voorste deel van de locomotief vloog in brand. Er raakte niemand gewond bij het incident. Het ongeluk gebeurde op het emplacement van Venlo, een paar honderd meter vanaf het station.

Een machinist was daar aan het rangeren om een goederentrein samen te stellen en reed met lage snelheid. Daardoor had hij genoeg tijd om weg te komen toen de brand uitbrak. Het ging om een diesellocomotief van DB Cargo.

Hulpdiensten zijn massaal uitgerukt na het ongeluk. De brandweer had het vuur snel onder controle. Het treinverkeer van en naar Venlo kon een paar uur na de brand weer hervat worden.

Uitzonderlijk

De locomotief, die zich diep ingegraven heeft op het spoor, wordt dit weekend waarschijnlijk weggetakeld. Of er ook veel schade is aan het spoor, is nog onduidelijk. Een woordvoerder van ProRail laat weten dat het stootjuk in ieder geval vervangen moet worden.

Het spoor zelf moet verder bekeken. Maar mocht er al schade zijn, dan is dat volgens hem maar over een beperkte lengte. Het treinverkeer heeft daar geen last van, omdat op die plek alleen gerangeerd wordt.

Stootjukken worden wel vaker geraakt, maar dat er ook brand bij ontstaat is volgens de woordvoerder uitzonderlijk. Hoe het ongeluk kon gebeuren is nog onduidelijk. De woordvoerder noemt twee mogelijke opties: een defect aan de trein of onoplettendheid van de machinist. Een andere oorzaak noemt hij onwaarschijnlijk.

Bron foto: ProRail