VTG, die al Europa’s grootste verhuurder van wagons op het Europese spoornet was, kondigde de overname eind vorig jaar al aan. Het Duitse kartelbureau bepaalde echter dat ongeveer 30% van de overgenomen vloot weer afgestoten moest worden, omdat VTG anders in bepaalde segmenten een overheersende positie zou krijgen. Inmiddels zijn ongeveer 4.000 wagons inclusief bijbehorende activiteiten verkocht.

Verdubbeld

VTG is de afgelopen jaren razendsnel gegroeid, vooral via acquisities. Sinds 2016 zijn zowel de vloot als de omzet meer dan verdubbeld, de laatste tot meer dan een miljard euro op jaarbasis. Inmiddels is de Duitse groep zelf het onderwerp van een overnamepoging: Morgan Stanley Infrastructure (MSI) heeft drie maanden geleden een bod uitgebracht van 1,53 miljard euro in contanten.

Topman en aandeelhouder Heiko Fischer van VTG heeft dat bod echter als ‘te laag’ van de hand gewezen. Voor zover bekend heeft Morgan Stanley zijn bod sindsdien niet verhoogd. In het persbericht over Nacco rept VTG met geen woord over het Amerikaanse bod.