De start-up wil het geld investeren in het consortium dat is opgezet om de hyperloop in Europa te realiseren. Ook Deutsche Bahn (vertegenwoordigd door DB Engineering & Consulting), Continental en Engie Laborelec hebben hun toetreding tot dit samenwerkingsverband bekendgemaakt. Dit consortium werkt onder andere aan de verdere standaardisatie en regulatie van de technologie achter de hyperloop.

Investeringsronde

De investering van InnoEnergy maakt deel uit van een grotere investeringsronde. Tim Houter, CEO Hardt Hyperloop: ‘InnoEnergy maakt hiermee duidelijk dat de ontwikkeling van de hyperloop in een nieuwe fase is beland. Het benadrukt tevens het belang en de urgentie om te investeren in de ontwikkeling van een schoner en beter alternatief voor transport over lange afstanden.’ Hij hoopt dat de toezegging van InnoEnergy een sterk signaal afgeeft naar andere investeerders om zich ook aan te sluiten bij deze investeringsronde.

De verduurzaming van de transportsector is een belangrijk onderdeel op de agenda van de Europese Unie. De hyperloop kan een duurzaam alternatief zijn voor het toenemend aantal vliegtuigbewegingen. Lucienne Krosse van InnoEnergy: ‘De hyperloop maakt gebruik van schone energie en is perfect voor forenzen tussen de grote Europese steden. Met de explosieve groei van het vliegverkeer en de CO2 die daarbij vrijkomt, is het van groots belang dat de ontwikkeling van de hyperloop extra wordt gestimuleerd.’

Europees hyperloop consortium

In april van dit jaar is op initiatief van Hardt, samen met Koninklijke BAM Groep, Tata Steel en Royal IHC, een consortium opgericht dat zich bezig houdt met de technologische ontwikkeling van de hyperloop. Daarbij zijn DB Engineering & Consulting, Continental en Engie Laborelec inmiddels dus ook aangesloten.