Dat stelt spoorbeheerder ProRail, die zich zorgen maakt dat het al met al steeds voller wordt op het spoor. Treinen rijden steeds meer en steeds sneller om de groei van het aantal reizigers aan te kunnen.

Goederentreinen

Ook staan voor volgend jaar 8% meer goederentreinen ingepland dan dit jaar. Dat blijkt uit gegevens van ProRail, die maandag de verdeling van de spoorcapaciteit voor 2019 bekendmaakte.

Daarnaast maken treinen volgend jaar 2,2 miljoen reizen en een recordaantal van ruim 165 miljoen treinkilometers. Ter vergelijking: in 2004 waren dit er 129 miljoen. Wel zijn voor komend jaar iets minder werkzaamheden voorzien.

Tienden van minuten

Overigens is ProRail van plan om vanaf 2020 de dienstregeling te plannen in tienden van minuten. Nu gebeurt dat nog in afgeronde minuten. De spoorbeheerder verwacht dat de trein vanaf dat jaar ‘nog meer’ op tijd rijdt.