De treinen zullen ’s nachts rijden. In Antwerpen komen ze aan op de Antwerp Gateway 1700 terminal van DP World. Schweizerzug plant in eerste instantie twee vertrekmomenten per week. Op Antwerp Gateway zullen verbindingen mogelijk zijn met alle andere Antwerpse haventerminals. In Zwitserland biedt Schweizerzug verbindingen aan met de vestigingen van Swissterminal in Niederglatt (Zürich) en Melzo (Milaan). Het hoopt met de nieuwe service bij te dragen aan de vermindering van tijdverlies, veroorzaakt door de congestie in de behandeling van scheepscontainers in Antwerpen.

Naast de rechtstreekse verbinding met Antwerpen blijft ook de onrechtstreekse, langs Neuss en Rotterdam bestaan, met het huidige ritme van drie vertrekmomenten per week. Vanaf de trimodale hub in deze Duitse stad langs de Rijn zijn beide havens zowel per spoor als per binnenschip bereikbaar.