Nieuwsblad Transport organiseert, samen met zusterpublicatie RailFreight.com, een tweedaags evenement over de Nieuwe Zijderoute in maart volgend jaar.


Het evenement, Silk Road Gateway Poland, is de eerste RailFreight Summit die de publicaties samen organiseren. Het vindt op 20 en 21 maart 2018 plaats in de Poolse Hanzestad Wrocław. De snelle opmars van de Nieuwe Zijderoute heeft van Polen een belangrijke railhub gemaakt.

De RailFreight Summit zal op de eerste dag de logistieke ketens van Polen belichten en worden de implicaties van de Nieuwe Zijderoute belicht. De tweede dag gaat in op de ambities van China en schetst verder de verschillende verbindingen én mogelijke stopplaatsen van de Nieuwe Zijderoute.

Het evenement wordt gesponsord door Nunner Logistics. Geïnteresseerden kunnen op de website van de summit hun gegevens achterlaten.