Felixstowe overschrijdt als eerste Britse haven de grens van een miljoen spoorcontainers in een jaar.


Dat meldt Port of Felixstowe, onderdeel van Hutchison Ports. Die maakte vanochtend in een persbericht bekend dat de miljoenste eenheid is geladen op de Freightliner-trein van 13.34 uur naar Birmingham.

Havenbaas Clemence Cheng greep de mijlpaal aan om de voordelen van de Engelse haven nog eens in de verf te zetten. Volgens hem heeft Felixstowe de meeste spoorverbindingen van alle Britse havens en is dat in toenemende mate een verkoopargument tegenover containerrederijen.

De haven biedt op dit moment 66 ‘treinbewegingen’ per week van en naar een reeks bestemmingen, waaronder Glasgow, Manchester, Trafford Park, Liverpool, Leeds, Teesport, Birmingham, Doncaster, Rotherham, Hams Hall, Daventry, Wakefield, Ditton, Birch Coppice en Bristol. Die worden behalve door Freightliner uitgevoerd door GB Railfreight en DB Cargo.