Bij Meerbusch, in Noordrijn-Westfalen, is een sprinter ingereden op een stilstaande goederentrein. Er waren 47 gewonden, onder wie drie ernstig.


Het ongeval vond plaats op het traject tussen Neuss en Krefeld. De machinist van de personentrein kon naar verluidt door voluit te remmen erger voorkomen. Het duurde echter enkele uren om alle passagiers uit zijn trein te evacuëren. Dat kwam door een afgebroken bovenleiding.

Volgens berichtgeving op de Westdeutsche Rundfunk had de passagierstrein op dat moment van het tracé geen gebruik mogen maken. De omroep baseert zich op de Bundesstelle für Eisenbahnunfalluntersuchungen in Bonn, de Duitse raad voor de spoorveiligheid.

Wie schuld heeft aan het ongeval is nog onduidelijk. Het is zeker niet op voorhand te zeggen dat de machinist van de passagierstrein nalatig is geweest. Er kan ook sprake zijn geweest van een seinstoring.