PortShuttle is gestart met een containeruitwisseling via het spoor tussen de CTT Pernis-terminal en de deepsea containerterminals op de Maasvlakte. De trein gaat drie keer per week rijden.


De nieuwe dienst moet tevens zorgen voor een flinke uitbreiding van de capaciteit voor containeruitwisseling tussen de Maasvlakte-terminals onderling.

PortShuttle is in 2015 van start gegaan met een neutrale spoordienst die vijf keer per week het Rail Service Center (RSC) Rotterdam en alle deepsea containerterminals bedient. Het doel daarvan was om de uitwisseling van containers niet alleen sneller en milieuvriendelijker te laten verlopen, maar ook om de kosten te reduceren. Dat is naar eigen zeggen ook gelukt. De kosten liggen tot wel 20% lager dan voorheen.

Vanuit de markt is recent de vraag gekomen om zo’n zelfde service op te zetten, maar dan vanaf de CTT Pernis-terminal. Dat moet zorgen voor optimalisatie van de positie van het railgoederenverkeer en daarmee de gehele Rotterdamse logistieke keten. Aan die wens is invulling gegeven door de nieuwe dienst.