Jürgen Wilder stapt op als bestuursvoorzitter van DB Cargo. Wilder, die in 2015 overkwam van Siemens, lag onder vuur wegens de reorganisaties bij de goederendochter van Deutsche Bahn.


De laatste jaren heeft DB Cargo kleine emplacementen gesloten en plannen ontwikkeld voor het ontslag van honderden werknemers. Daarmee heeft Wilder, als topman van de goederendivisie, zich bij de vertegenwoordigers van de vakbonden in de raad van toezicht van Deutsche Bahn niet populair gemaakt.

Wilder heeft in goed overleg met Deutsche Bahn ook besloten zich terug te trekken als directeur Goederenvervoer en Logistiek van het concern. Dit is ‘in goed overleg’ gebeurd, zegt Deutsche Bahn. De concernwoordvoerder zegt te hopen dat het vertrek van Wilder bijdraagt aan een ‘verzakelijking van de discussie’, waarmee wordt gedoeld op het reorganisatieproces.