Spoorvervoerder DB Cargo Nederland heeft een nieuwe topman, de Nederlander Wim Visser.


Hij is de opvolger van de Brit Nigel Smith, die pas twee jaar geleden het stokje overnam van de huidige KNV-voorzitter Aart Klompe. Volgens een persbericht van DB is Smith gevraagd om ‘op korte termijn de
directie van DB Cargo UK te gaan ondersteunen’.

Visser (51) is van huis uit accountant en werd vorig jaar al benoemd tot CFO van de Nederlandse spoorgoederendochter van Deutsche Bahn. Hij trad in 1988 in dienst bij de Nederlandse Spoorwegen en maakte carrière bij onder meer NS Cargo, Railion Nederland en DB Cargo. DB nam in 2000 de vrachtactiviteiten van NS over, die jarenlang onder de naam Railion werden vermarkt.

DB Cargo Nederland is met een volume van naar schatting dertig miljoen ton en zo’n 750 werknemers veruit de grootste vervoerder op het Nederlandse spoornet.