De Rijndalstremming heeft het belang van spoorgoederenvervoer voor iedereen zichtbaar gemaakt. Wekenlang is het spoorvervoer ernstig gehinderd door een ongeluk bij werkzaamheden aan het Duitse spoor.


En dat terwijl het spoorgoederenvervoer in de afgelopen periode weer rap aan terrein wint. Als gevolg van aantrekkende economische omstandigheden en de daarmee gepaard gaande groeiende ladingvolumes vinden steeds meer verladers de weg naar het spoor. In de vernieuwde editie van Wegwijs in Railgoederenvervoer ondersteunt auteur Gerrit Nieuwenhuis daarbij.

In Wegwijs in Railgoederenvervoer krijgt u inzicht in de structuur, de werking en de ontwikkelingen in de markt van het railgoederenvervoer. Er wordt ingegaan op de organisatie van de markt, de operationele aspecten in het railgoederenvervoer en de belangrijkste recente ontwikkelingen.

Zijderoute
De belangrijkste ontwikkeling is misschien wel de opkomst van de ‘nieuwe’ spoorverbinding tussen Europa en Azië, de Nieuwe Zijderoute. Een ontwikkeling die spoorvervoer verheft tot intercontinentale vervoersmodaliteit. Natuurlijk is verreweg het meeste vervoer over spoor bedoeld voor het Europese achterland. Deze publicatie geeft u onmisbaar inzicht in de Europese en Nederlandse wereld van railgoederenvervoer.

Wegwijs in railgoederenvervoer, door Gerrit Nieuwenhuis, ISBN 9789490415280, Uitgever NT Publishers, € 23,11 exclusief 6% btw. Het is hier te bestellen.