Het Franse SNCF Logistics wist over het eerste halfjaar een winst te behalen van vijftig miljoen euro op een omzetstijging van 3,7% naar 5,1 miljard euro.


Het bedrijfsresultaat van het vierde transportbedrijf van Europa liet verder een stijging zien van tien miljoen euro naar 190 miljoen euro. De betere omzetcijfers schrijft de directie geheel toe aan expeditiedochter Geodis, dat de inkomsten in de contractlogistiek met 12,2% zag groeien en in de expeditie met 7,7%. De totale omzet van Geodis kwam daardoor op ruim 4 miljard euro te liggen.

Minder goed ging het bij railgoederendochter Fret SNCF. Weliswaar steeg de omzet op het spoor licht (25 miljoen euro) naar 766 miljoen euro, maar dat is in vergelijking met de eerste helft van 2016 toen het spoorbedrijf te maken had met een staking van enkele weken.