Kombiverkehr heeft grote moeite alternatieven te vinden voor het vervoer over het spoor in het zuiden van Duitsland. Dat vervoer wordt zwaar getroffen door de versperring bij Rastatt.


Bij Rastatt is het spoor tot zeker de tweede week van oktober versperd na een aardverschuiving. Daarmee ligt één van de belangrijkste trajecten in het Duitse Rijndal er nog zes weken uit. Veel operators in de corridor tussen de noordwestelijke regio’s van Europa en het zuiden zoeken omleidingsroutes.

Kombiverkehr zoekt het onder meer in trajecten door Frankrijk en over de Oostenrijkse Brenner. De Brenner kan echter het extra verkeer niet aan omdat in Oostenrijk op tal van plaatsen aan het spoor wordt gewerkt, zegt Kombiverkehr.

Door de versperring bij Rastatt wordt de capaciteit van het spoor tussen Duitsland en Zwitserland sterk beperkt, zegt Kombiverkehr. Het bedrijf uit Frankfurt besloot eerder al de verbindingen tussen Keulen-Wuppertal en Basel en die tussen Hamburg en de Noord/Zwitserse stad te staken.

Er wordt nu onderzocht of er tussen Keulen-Eifeltor en Karlsruhe een alternatieve spoorverbinding kan worden onderhouden. Hoeveel de versperring in Rastatt Kombiverkehr gaat kosten, kan het bedrijf nog niet zeggen.