Swisstrain heeft alternatieve routes ontwikkeld voor spoorvervoer tussen Rotterdam, Antwerpen en Basel dat nu te maken heeft met de stremming bij Rastatt.


Die omgeleide diensten kunnen snel in bedrijf komen, maar dan is wel nodig dat DB Netz er nog deze week toestemming voor geeft. Volgende week maakt Swisstrain dan de details van de alternatieve dienstregeling bekend.

De operator, een dochter van Swissterminal, wijst erop dat ook binnenvaart tussen de Benelux-havens en Basel een alternatief kan bieden voor lading die er wat langer over mag doen. Hoelang de ‘Rheinstrecke’ tussen Rastatt en Basel, die bij bouwwerkzaamheden door een aardverschuiving werd getroffen, er nog uit ligt, is onbekend.

Dat de stremming nog enkele weken aanhoudt, wordt niet uitgesloten. Tal van andere operators werken inmiddels ook aan alternatieven die de reis niet veel langer laten duren.