Rotterdam World Gateway zegt verbaasd te zijn over de aankondiging van spooroperator Distri Rail om de terminal op de Maasvlakte niet meer aan te doen.


Het containeroverslagbedrijf wijst erop dat het alleen om de Duisburg Shuttle zou gaan en dat Distri Rail de terminal wel voor andere lijnen zou blijven gebruiken. Reden voor het stoppen van de Duisburg Shuttle is volgens RWG ‘dat Distri Rail de trein onvoldoende gevuld krijgt en/of dat partijen een andere operator gevonden hebben om de lading te vervoeren’.

Directeur Ron de Roo van het moederbedrijf Van Donge & De Roo bevestigt dat de dienst op Wörth en Mannheim RWG blijft aanlopen. ‘Door de langere afstand hebben we daar iets meer speling, maar op Duisburg kunnen we ons gewoon geen vertraging van uren permitteren. Dan loopt de dienstregeling vast.’ Dat klanten naar andere operators zijn overgestapt, is volgens hem onzin: ‘Die zijn er niet’.

RWG stelt verder nog altijd in goed overleg te zijn met Distri Rail, ‘ook omdat vaak treinen van Distrirail niet op het afgesproken moment komen en informatie niet op orde is’. De Roo: ‘Door problemen in de haven zijn we inderdaad wel eens te laat, maar dat is nog geen reden om containers op de verkeerde trein te zetten’.

Tenslotte wijst RWG nogmaals op de piekdrukte in de afgelopen weken als gevolg van het infaseren en uitfaseren van de nieuwe allianties. ‘Maar die periode hebben we achter ons gelaten en sinds begin vorige week is het dan ook business as usual, zoals ook eerder gecommuniceerd’, laat woordvoerder Niels Dekker weten.