Eind deze week wordt een trein met 67 wagons vol consumentengoederen, elektronica en auo-onderdelen in het Russische Warssino verwacht die uit China via Mongolië naar Rusland is gereden.


Het gaat om een nieuwe spoordienst van de Russische spoorwegmaatschappij RZD in samenwerking met Swift International Transport Logistics.

De trein is eind november vertrokken uit Tianjin en doet inclusief de douaneafhandeling aan de Mongoolse en Russische grens tien dagen over de reis.

Swift, in 2007 in Tianjin opgericht, is gespecialiseerd in de im- en export van gecontaineriseerde lading tussen landen in Zuidoost-Azië en de Russische federatie.

Bij de nieuwe spoordienst wordt ook samengewerkt met Transcontainer, een bedrijf dat door de RZD, de Witrussische spoorwegen en de spoorwegen van Kakakhstan in het leven is geroepen.

Transcontainer beschikt over 45 eigen spoorterminals in Rusland en negentien in Kazakhstan. Verder exploiteert het een containerterminal aan de Slowaaks-Oekraïense grens, Dobra genaamd.