Het spoor op de Moerdijkbrug wordt volgend jaar volledig vervangen. Het onderhoud wordt in de lente van 2017 uitgevoerd, maar wanneer precies kon een woordvoerder van ProRail nog niet zeggen.


Ook over de exacte duur van de werkzaamheden, die de woordvoerder als ‘complex’ omschreef, is nog geen duidelijkheid.

ProRail meldt dat de laspunten op de spoorbrug gebreken vertonen. Daaraan zijn ook de problemen met de brug van de afgelopen tijd te wijten. ‘Om de problemen structureel op te lossen, wil ProRail de spoorstaven en -lassen geheel vervangen.’ Tijdens het onderhoud is geen treinverkeer mogelijk.

De werkzaamheden gaan maximaal twintig dagen in beslag nemen. Of dit een aaneengesloten periode wordt of meerdere korte is nog onduidelijk. Hierover, en over de gevolgen voor het treinverkeer, spreekt ProRail nog met vervoerders en deskundigen.