DistriRail wil de frequentie van zijn goederendienst over het spoor tussen de Rotterdam en Duisburg verder opvoeren. Duisport neemt in dat kader een minderheidsbelang in de spoorvervoerder.


Dat heeft Duisport, beheerder van de haven van Duisburg, meegedeeld. De komende jaren moet het spoorvervoer tussen Rotterdam en Duisburg fors worden opgevoerd als gevolg van de opening van de Tweede Maasvlakte.

DistriRail gebruikt Duisburg als draaischijf voor het spoorvervoer diep het Europese achterland in. Wekelijks laat de spooroperator al meer dan veertig treinen rijden naar Duisburg, van waaruit onder meer een aantal bestemmingen in andere delen van Duitsland wordt bediend.

Via Duisburg worden wekelijks in totaal 360 spoorverbindingen onderhouden naar tachtig bestemmingen in Europa en Azië. Tussen Duisburg en Rotterdam zijn er spoordiensten van meerdere operators, van welke DistriRail het grootste volume vervoert.

Duisport verzorgt verder in eigen beheer spoordiensten van en naar de haven van Antwerpen. Het belang dat Duisport in DistriRail gaat nemen om de samenwerking met de spooroperator te bekrachtigen, is inmiddels goedgekeurd door het Bundeskartellamt, dat toeziet op de eerlijke concurrentie op het spoor.