‘Wij zien absoluut de waarde in van het spoor en hopen onze spooractiviteiten de komende jaren nog verder uit te breiden. Deze award is wat dat betreft een geweldige stimulans hierin en vormt tevens een mooie erkenning voor wat er reeds gerealiseerd is.’

Versteijnen kreeg de award uitgereikt door de Spoorvrouw van vorig jaar, Maike Kooijman van de STC Group en Cees van Altena, interim manager van het voorlichtingsbureau Rail Cargo. Van Altena roemde Versteijen om zijn tomeloze inzet voor multimodale oplossingen: ‘Een ondernemer die een grote affiniteit heeft met het spoorgoederenvervoer en die, ondanks de crisis, het aandurfde om te investeren in de uitbreiding van Railport Brabant. Tevens een ondernemer die de waarde en mogelijkheden ziet van het combineren van maritieme en continentale stromen en dat ook in praktijk brengt.’

In zijn dankwoord gaf Versteijnen aan inmiddels ongeveer 100.000 teu op jaarbasis per spoor te vervoeren. Nog slechts 13% gaat via de truck, de rest via de binnenvaart en spoor. Daarbij lag, vanwege de scherpe prijsstelling, aanvankelijk meer focus op de binnenvaart. ‘Onze klanten kiezen echter steeds vaker voor het spoor vanwege betere performance en snellere transittijden. Ook de snellere afhandeling via het spoor ten opzichte van de binnenvaart in de Rotterdamse haven draagt daar aan bij. Dat lijkt me een groot compliment voor de spoorsector’, aldus Versteijnen.

De verkiezing van Spoorman/vrouw van het jaar is een initiatief van het voorlichtingsbureau Rail Cargo information Netherlands. Met dit initiatief wil het voorlichtingsbureau haar waardering uiten voor personen die zich in de praktijk sterk maken voor de promotie van het railgoederenvervoer.