De terminal is met Rotterdam verbonden via een treinshuttle van ERS Railways, waarvan de frequentie binnenkort van vijf naar zes maal per week wordt opgevoerd. De capaciteit van de terminal van nu ongeveer 15.000 teu per jaar wordt binnenkort verdubbeld.

Het koninklijk paar spreekt onder meer met vertegenwoordigers van de Nederlandse en Poolse transportsector. Eerder op dag houdt de koning een toespraak op het seminar ‘Innovation, solutions for a common future’ en nemen hij en koningin Máxima deel aan een Ceo-rondetafel-bijeenkomst over samenwerking tussen het Poolse en Nederlandse bedrijfsleven.

Het koninklijk paar wordt vergezeld door minister Timmermans van Buitenlandse Zaken. Minister Ploumen van Buitenlandse Handel en Ontwikkelingssamenwerking leidt gelijktijdig een economische missie met deelnemers op het terrein van energie, agri & food, logistiek en transport en watermanagement.

De koning en koningin brengen verder onder meer een bezoek aan het Museum van de Opstand van Warschau, waar de Poolse strijd en de verwoesting van Warschau in de Tweede Wereldoorlog in beeld is gebracht. Nederland exporteert jaarlijks voor zo’n 8,5 miljard euro naar Polen en importeert voor 5,5 miljard euro.