Vooralsnog zijn er geen tekorten omdat het bedrijf vanwege de coronacrisis met grote voorraden zit, aldus Witteveen. Maar door de opstopping in het Suezkanaal door het vastgelopen containerschip de Ever Given is er een grote vloot stil komen te liggen bij de belangrijke Egyptische waterweg, waaronder schepen geladen met spullen die voor de winkels van Blokker, Intertoys en BCC zijn bedoeld.

Volgens Witteveen wordt nu uitgezocht om welke producten het precies gaat die vastzitten in het Suezkanaal. Het winkelbedrijf bekijkt nu of bepaalde artikelen ingevlogen moeten worden om zo de klant te kunnen blijven bedienen.

Ook als de blokkade van het Suezkanaal voorbij is denkt Witteveen dat er nog hinder zal zijn omdat de havens dan vollopen met schepen, wat weer voor opstoppingen bij het lossen van containers kan gaan zorgen.

Action

Bij winkelketen Action heeft de opstopping nog geen impact op de bevoorrading, zegt een woordvoerder. Volgens hem zijn alle artikelen voor de komende weken al op voorraad in de distributiecentra. De gevolgen op de langere termijn zijn afhankelijk van de duur van de verstopping. ‘Daar kunnen we nu nog niet op vooruitlopen, maar het zal alle bedrijven die gebruik maken van vervoer via zeevracht raken.’ In het algemeen geldt dat ongeveer de helft van de producten die Action verkoopt uit Azië komt.