De nieuwe rederij is een dochteronderneming van het familiebedrijf Doornekamp Construction uit de Canadese provincie Ontario. Directeur Ben Doornekamp bestiert ook Picton Terminals, een overslagterminal aan Lake Ontario, het grote meer waaraan Toronto ligt, de grootste stad van Canada.

De eerste dienst van Doornekamp Lines vaart tussen de haven van Halifax en Picton. Dat gebeurt met een schip van 869 teu, dat behalve containers ook onder meer breakbulk en projectvracht kan meenemen. Doornekamp heeft de Franse rederij CMA CGM gestrikt als eerste grote klant die haar containers via de nieuwe dienst wil laten aan- en afvoeren. De containerdienst moet wat Doornekamp betreft een grote concurrent worden van de vrachtwagen- en spoordiensten die tot nu toe meestal worden gebruikt om containers vanuit de Canadese kuststreek naar het achterland te vervoeren.

Uitbreiden

Doornekamp wil de dienstverlening nog dit jaar uitbreiden met een tweewekelijkse dienst naar andere bestemmingen in het Great Lakes-gebied, om zo ook steden als Cleveland, Chicago en Duluth te bedienen.

De bedrijven van Doornekamp hebben hun hoofdkantoor in Odessa, op een steenworp afstand van Picton. Voor Canadezen is Doornekamp ook een bekende naam dankzij Aaron Doornekamp, een broer van Ben die professioneel basketballer werd en deel uitmaakte van het nationale basketbalteam van Canada.