Dit vloeit voort uit een reddingsplan voor de rederij, waar schuldeisers mee hebben ingestemd. De staat steekt via zijn investeringsmaatschappij Temasek Holdings 600 miljoen dollar in PIL, dat al ruim een jaar voor zijn voortbestaan vecht. Het kreeg in mei vorig jaar al uitstel van betaling, maar ging in november technisch failliet omdat het niet in staat was een obligatielening van zestig miljoen dollar af te lossen.

Schuldeisers

Het bedrijf had zijn schuldeisers opgeroepen de voorwaarden te accepteren, omdat die de optie bieden om bestaande obligaties om te zetten in nieuwe aandelen, die op termijn weer dividend zouden kunnen opleveren. Het bedrijf schreef zijn crediteuren dat het geloofde dat het uitgebreide reddingspakket zorgt voor behoud van de activiteiten op de lange termijn doordat het bedrijf met het overheidsgeld beter gekapitaliseerd wordt. 

Singapore stemde er in november mee in om via Temasek honderden miljoenen in het worstelende bedrijf te steken. De investering in de vorm van schulden en eigen vermogen was afhankelijk van het verkrijgen van de goedkeuring van de obligatiehouders. Een overgrote meerderheid van hen heeft ingestemd met het reddingsplan.