De oplevering van het schip, gebouwd in 2018, vindt naar verwachting plaats in het eerste kwartaal van 2021.

Offshore wind

Scorpio houdt zich de laatste tijd meer bezig met het verkopen van schepen. De rederij heeft vorig jaar al zo’n twintig schepen verkocht. De huidige vloot bestaat nu nog uit 39 bulkcarriers (eigendom of geleased) en vijf schepen die zijn gecharterd. Augustus vorig jaar werd bekend dat Scorpio zich gaat storten op de markt voor de installatie van offshore windparken. Zo werkt de groep met de Koreaanse scheepsbouwgroep Daewoo aan een project ter waarde van een kleine 300 miljoen dollar voor de bouw van zijn eerste installatieschip.

De rederij verwacht dat de markt voor zogenoemde wind turbine installation vessels de komende tien jaar zal groeien en wil zich daarom meer richten op groene energie en offshore wind.

Nieuwe naam

In het verlengde van de switch van droge bulk naar groene energie en offshore wind wil Scorpio de bedrijfsnaam wijzigen in Eneti Inc. Of de naamswijziging er daadwerkelijk komt, wordt duidelijk tijdens een buitengewone algemene vergadering die op 3 februari wordt gehouden.