Samskip had volgens het havenbedrijf in samenwerking met terminalbeheerder TMA Logistics de afgelopen maanden de capaciteit op de bestaande lijndiensten tussen Amsterdam richting Hull en Tilbury al uitgebreid. Daar is nu een nieuwe bestemming in het Verenigd Koninkrijk aan toegevoegd.

Brexit

‘Een paar maanden voor de brexit is deze nieuwe verbinding een belangrijke stap’, aldus het havenbedrijf. ‘Daarnaast ziet Samskip ook een groeiende vraag vanuit de Schotse markt voor transportmogelijkheden naar continentaal Europa, onder andere voor voedsel en dranken, papier en staalproducten.’

TMA Logistics, beheerder van de voormalige Amsterdamse ACT-terminal, ontving eerder ook een nieuwe lijndienst richting Noorwegen, waarmee de havens van Stavanger, Haugesund en Bergen verbonden werden met de hoofdstad. Voor havenbedrijf Amsterdam zijn deze nieuwe containerdiensten goed nieuws voor de ambitie om te groeien in de Noord-Europese kustvaart.