De rederij worstelde de afgelopen twee weken met de gevolgen van een aanval met ransomware, uitgevoerd door een zogenoemde Ragnar Locker-bende. Klanten werden door CMA CGM gedurende de herstelwerkzaamheden doorverwezen naar andere bookingportals.

Veiligheid

Michael Rogers, voormalig hoofd van de Amerikaanse geheime dienst NSA, heeft in de Financial Times gezegd dat het aantal cyberaanvallen in de wereld de laatste tijd explosief is gegroeid, en volgens hem is de coronacrisis daar de oorzaak van. De veiligheid van IT-systemen van bedrijven komt in het gedrang doordat werknemers nu veelvuldig thuiswerken. Thuis zijn computers over het algemeen minder goed beveiligd en zorgt de mix van werk- en privé-gebruik voor extra risico.

Door de coronacrisis zijn bedrijven bovendien nu eerder bereid om hackers ‘losgeld’ te betalen, zodat ze in elk geval weer aan het werk kunnen, maar die betalingsbereidheid zal het probleem volgens Rogers voorlopig alleen maar verergeren.