CMA CGM onderzoekt mogelijk datalek

Cyberaanval

Bij de cyberaanval op de Franse containerrederij CMA CGM van eerder deze week zijn mogelijk data buitgemaakt. ‘We vermoeden een datalek en doen alles wat in onze macht ligt om de mogelijke schaal en aard ervan vast te stellen’, aldus het bedrijf.

De eigen technische mensen van CMA CGM krijgen bij het onderzoek ondersteuning van onafhankelijke experts. Ondertussen is de rederij nog hard aan het werk om alle informatiesystemen weer te herstellen. Klanten werden donderdagochtend voor het doen van boekingen nog steeds doorverwezen naar het boekingsplatform Inttra, met als alternatief het handmatig invullen van een downloadbaar formulier.

Losgeld

CMA CGM werd begin deze week doelwit van een aanval met zogenoemde Ragnar Locker-ransomware. Een hacker nam contact op met de rederij om losgeld te eisen in ruil voor informatie waarmee de aangevallen systemen ontsleuteld zouden kunnen worden. Wat er achter de schermen precies allemaal is gebeurd, is onduidelijk, maar de noodsituatie op zich zou inmiddels wel onder controle zijn. De inspanningen richten zich nu op het normaliseren van de systemen en het onderzoeken van het mogelijke datalek.

De aanval trof naar verluidt twee Aziatische onderdelen van de rederij, waarna besloten werd om voor de veiligheid alle elektronische boekingsmogelijkheden op de CMA CGM-website tot nader order stil te leggen.

CMA CGM onderzoekt mogelijk datalek | NT

CMA CGM onderzoekt mogelijk datalek

Cyberaanval

Bij de cyberaanval op de Franse containerrederij CMA CGM van eerder deze week zijn mogelijk data buitgemaakt. ‘We vermoeden een datalek en doen alles wat in onze macht ligt om de mogelijke schaal en aard ervan vast te stellen’, aldus het bedrijf.

De eigen technische mensen van CMA CGM krijgen bij het onderzoek ondersteuning van onafhankelijke experts. Ondertussen is de rederij nog hard aan het werk om alle informatiesystemen weer te herstellen. Klanten werden donderdagochtend voor het doen van boekingen nog steeds doorverwezen naar het boekingsplatform Inttra, met als alternatief het handmatig invullen van een downloadbaar formulier.

Losgeld

CMA CGM werd begin deze week doelwit van een aanval met zogenoemde Ragnar Locker-ransomware. Een hacker nam contact op met de rederij om losgeld te eisen in ruil voor informatie waarmee de aangevallen systemen ontsleuteld zouden kunnen worden. Wat er achter de schermen precies allemaal is gebeurd, is onduidelijk, maar de noodsituatie op zich zou inmiddels wel onder controle zijn. De inspanningen richten zich nu op het normaliseren van de systemen en het onderzoeken van het mogelijke datalek.

De aanval trof naar verluidt twee Aziatische onderdelen van de rederij, waarna besloten werd om voor de veiligheid alle elektronische boekingsmogelijkheden op de CMA CGM-website tot nader order stil te leggen.