Dat blijkt uit het jaarverslag dat de Chinese containerlijn bij de Hong Kong Stock Exchange heeft gedeponeerd. Opmerkelijk genoeg steeg de omzet temidden van de coronacrisis met 3% tot net boven de negen miljard euro. De meeste concurrenten meldden de afgelopen weken gestegen winsten bij een afgenomen omzet.

Staatsrederij

Niettemin zegt de staatsrederij in het halfjaarbericht hard getroffen te zijn door de coronacrisis. Het Chinese bedrijf voegt daaraan toe te verwachten dat de Chinese economie dit jaar naar verwachting 1% procent groeit, ‘terwijl andere grote economieën in de wereld naar verwachting krimp zullen laten zien’. Het Internationaal Monetair Fonds voorspelt voor het hele jaar een krimp van de wereldeconomie van 4,5%.

In een separate verklaring meldt moederbedrijf Cosco Shipping Holdings, dat Cosco’s tweede man, Wang Haimin, het veld heeft geruimd. De vice-voorzitter van de raad van bestuur wordt vervangen door Huag Xiaowen. Die vervanging zou zijn ingegeven voor een ‘verandering van werkafspraken’.